Otthon, stílusosan

Függöny mizéria

A függöny… Valójában olyan messze vagyunk még a függönyök felrakásától, mint Makó Jeruzsálemtől. Mindenki ijesztgetett, hogy úgyse fog a házfelújítás időre elkészülni és az ijesztgetések kezdenek valósággá válni. Így amikor egy hónappal a költözés előtt kimész a házhoz és a mesterek úgy túrják a földet, kint és bent, mint a vakond (amúgy a hátsó kertben… Tovább »

Étkező a saját stílusodban

A házkeresésnél az elsődleges szempontok között szerepeltek a közösségi terek (konyha, étkező, nappali). Ezek közül talán az étkező berendezése okozta a legkevesebb fejtörést. Persze mi is átestünk a szokásos étkezős dilemmákon, mint mekkora legyen az asztal, hogy mindenki elférhessen, milyen stílusú legyen az étkező asztal és a székek, hogyan formáljuk a saját stílusunkra.   Szerencsés… Tovább »

Unalmas terek ellen – Tapéta

Elindult a visszaszámlálás, hamarosan megkapjuk a házunk kulcsait. Ezzel a napokban szembesültem úgy igazán. Ahogy a mostani tulajdonosok költözésével üresedik a ház, a tereken egyre jobban látszik mennyi munka vár ránk. Abban férjemmel már a legelején megegyeztünk, hogy a falak fehérek lesznek. A skandináv stílus áll hozzánk legközelebb, letisztult formák, egyszerű színek, tágas, fényes terek…. Tovább »

2017 meghatározó színei, a lakberendezéstől az esküvői meghívókig

Otthonunk színeinek meghatározásánál több szempont is érvényesül. Fontos meghatározni a lakás stílusát, figyelembe venni az adottságait, valamint azt, milyen színek állnak közel ízlésvilágunkhoz, személyiségünkhöz. A lakberendezés során kevés olyan dolog van, amellyel nyugodtan játszhatunk, a színek azonban ilyenek.    A Pantone minden év decemberében kiválasztja a következő év színét. A vállalat választása idén a Pantone 15-0343… Tovább »

Első bejegyzés

Nagyon szerencsésnek mondhatom magam, tavaly ősszel férjhez mentem, év végén pedig arra jutottunk, hogy 55 m2 lakásunkat kertes házra váltjuk idén, ugyanis kinőttük. Habár 3 évvel ezelőtt, összeköltözésünkkel a legénylakásból igazi otthont varázsoltunk, mára már mások lettek az igényeink és talán férj sem fogja bánni, ha lesz majd külön kis alkotószobám, így karácsony idején nem… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!